Otvoreno Prvenstvo Hrvatske 2018

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE 2018 U JEDRENJU ZA NEOLIMPIJSKE KLASE 
420 M/Ž (OPEN) (U19-U17), Laser Radial MUŠKI (SEN) (U19-U17),  Laser 4.7 M/Ž (U18-U16), Techno 293 M/Ž (U17-U15)
OMIŠ 25.-28. listopad 2018

OPH18_StartnaL47
OPH18_StartnaLRadial
OPH18_Startna420U17
OPH18_Startna420open

 UputeJ_Omis_OPH18-HR

OPH2018_Oglas-regate

 

 

Poziv na upis u školu jedreja

v

Draga djeco i poštovani roditelji,

ovim dopisom cilj nam je obavijestiti Vas o nekim promjenama u našem klubu. Kao što mnogi od Vas znaju, 2014. godine smo osnovali jedriličarski klub kroz čiju je školu jedrenja do sad prošlo oko 40 djece. Mnogi od njih su to shvatili kao razonodu, provali, malo uživali, nešto naučili i onda otišli nekim drugim sportovima ili drugim aktivnostima. Neki su međutim dobro „zagrizli“ i jedrenje im je postalo stil života i velika ljubav. Već se mogu pohvaliti vrijednim rezultatima, gotovo i ne postoji regata sa koje se ne vrate sa nekom od medalja. Prošle godine su djeca sudjelovala na 22 regate, ove je godine u planu odlazak na 25. Sve se počne sa školom jedrenja i na tome se može i ostati, ali odlazak na regate je stupanj više u razvoju jedriličara kad se usavršavaju vještine u srazu sa drugim takmičarima iz zemlje i cijele Evrope.

Mi smo kao klub zadovoljni postignutim rezultatima, ali smo jako tužni što se još više omiške djece ne okrene tom sportu. Jedan od razloga je možda bila visoka cijena mjesečne školarine (300kn), ali vjerujte da je i to bilo malo za pokriti sve troškove. Ove godine je Grad Omiš učinio širokogrudnu gestu, prepoznao naš rad i odlučio sufinancirati troškove trenera, tako da je od ove godine školarina duplo manja (150kn mjesečno) čime smo se približili ostalim klubovima i ostalim sportskim školama. Nadamo se da će se roditelji sad lakše odlučiti dati dijete u jedan pravi dalmatinski morski klub, da se vidi kojem kraju pripadamo. Ako je na kontinentu normalno da djeca znaju skijati, kod nas bi trebalo biti normalno da znaju plivati i jedriti.

Osim cijene imamo i još jednu novost. Naime, do sad smo imali jedrilice klase „Optimist“ i bili smo ograničeni na djecu osnovnoškolske dobi. Ove smo godine nabavili i jedrilicu klase „laser“ na kojem mogu jedriti i naučiti sve vještine i veća djeca, čak i odrasli.

Dolaze ljepša vremena,  prava je zima iza nas, u trenucima kad sebi i djeci smišljate plan za slobodno vrijeme molimo da razmislite malo o našem prijedlogu da se učlanite u našu školu jedrenja. Posjetite našu Web i Facebook stranicu i kroz slike i filmove doživite malo atmosferu života sa jedrima, pa ako vam bar malo srce jače zakuca i adrenalin proradi javite se. Rado ćemo s Vama podijeliti znanje i ushićenje.